Dansvormen

Om te leren dansen ben je bij Balletstudio Flex aan het goede adres. Al meer dan 30 jaar geven wij in één van onze drie dansscholen danslessen voor peuters tot volwassenen en zijn diverse leerlingen doorgestroomd naar professionele dansopleidingen. Onze diverse lessen, variërend van peuterdans tot moderne dans, bieden een stimulerende omgeving waarin dansers hun passie kunnen ontdekken en ontwikkelen. Sluit je aan bij ons en laat je inspireren om te dansen bij Balletstudio Flex!

Ballet

Klassiek ballet vormt de basis van alle dansstijlen. Het draait allemaal om een stabiele lichaamshouding. Vanuit deze houding streeft men naar perfecte controle over de dansbewegingen. Bovendien is de coördinatie tussen armen en benen belangrijk. Ook zijn vloeiende overgangen en een gracieuze uitstraling essentieel.

 

Van basis tot perfectie

Tijdens de danslessen leert de leerling de technieken van klassiek ballet. Hierdoor wordt de lichamelijke ontwikkeling bevorderd. De lessen omvatten oefeningen aan de barre, in het midden (au milieu) en springoefeningen (allegro). Daarbij neemt de moeilijkheidsgraad toe met het niveau en de leeftijd van de groep. In onze danslessen komt alles over ballet aan bod. We bieden deze lessen aan voor iedereen vanaf 4 jaar tot en met volwassenen.

Neem contact op

Moderne dans

Moderne dans is een dansvorm die uit het klassiek ballet is ontstaan. De techniek en kracht is hier ook van belang. Bij moderne dans komt improvisatie en creativiteit om de hoek kijken terwijl je ondertussen toch ook de techniek uit de Graham en Cunningham stijl krijgt aangeleerd. Alles wordt hier uit een wat lossere manier bekeken met veel zwaaien, contractions en vloeiende bewegingen. De moderne dans wordt steeds populairder, dus kom het in de dansles uitproberen.

Neem contact op

Hiphop Streetdance Jazzballet Musical

Maak kennis met verschillende dansstijlen. Streetdance, pop show dance, R&B, Hiphop en Jazz Street Dance en Hiphop is op dit moment een van de meest beoefende dansstijlen en erg gewild bij de jeugd. De les bestaat uit een energieke opwarming, kracht- en techniekoefeningen en natuurlijk een flitsende danscombinatie op muziek van MTV. De hiphop zorgt voor snelheid en kracht in de benen en het streetdance voegt een funky danselement toe aan de danscombinatie.

 

Jazzballet en musical voor kinderen

Voor de jongste kinderen vanaf 5 jaar die hip willen dansen bieden we Jazzballet en musical aan. We bieden hen veel variatie in de dansles zodat zij hierna eventueel een keuze kunnen maken voor een dansvorm die het beste past bij de leerling. In deze les komen de volgende vormen aanbod. Jazzdans voor alle basispassen, streetdance voor het stoere deel en musical en Show voor het speelse effect. De danscombinaties worden op diverse bekende en hippe muziekjes gedanst.

 

Pop Show Dance 

Duik in de wereld van Pop Show Dance, waar je de vrijheid hebt om jezelf uit te drukken door een mix van jazz en streetdance. Het gaat niet om perfectie, maar om het plezier en de passie van het performen. Hier vind je een gemeenschap die jouw unieke stijl viert en elke dans een persoonlijk verhaal maakt. Kom mee dansen en laat zien wat jou beweegt!

Neem contact op

Peuterdans 

Peuters krijgen in de danslessen de mogelijkheid om zich te uiten in dans op een manier die aansluit bij hun ontwikkelingsniveau. Dans spreekt de peuter aan in zijn/haar totaliteit en stimuleert de totale ontwikkeling.  Dit gebeurt op een speelse manier, waarin het dansplezier voorop staat. In deze les wordt gewerkt aan lichaams- en ruimtebesef, door middel van attributen, liedjes en samen te ontdekken hoe je in de ruimte kunt bewegen en dansen.

Neem contact op

Kleuterdans 

Kleuters worden in de danslessen spelenderwijs met dans in contact gebracht. Door middel van muziekjes, liedjes en dansjes en korte oefeningen krijgt de kleuter de beginselen van het klassieke ballet, jazz ballet, streetdance en moderne dans aangereikt. Er wordt aandacht besteed aan de creativiteit, coördinatie en houding van de kleuter. En natuurlijk niet te vergeten staat het dansplezier in de les voorop!

Neem contact op

Selectiegroepen

Balletstudio Flex heeft 3 selectie groepen voor verschillende leeftijden. Deze groepen treden op bij dansdemonstraties en andere activiteiten.

 

Preselectie 7 – 12 jaar

In deze groep leer je verschillende dansvormen naast 1 reguliere dansles in de week. De verschillende dansstijlen zorgen dat je een hoger danslevel bereikt. Je hebt een betere basis, waardoor je kunt doorstromen naar de selectie/wedstrijdgroepen.

 

Selectie/Wedstrijdgroep Junioren 9 – 13 jaar en Selectie/Wedstrijdgroep Senioren 14 – 17 jaar

In deze groepen volg je naast 1 reguliere dansles een techniek uur en een uur om aan verschillende dansen te werken voor de danswedstrijden of dansdemonstratie’s. In het techniek uur krijg je ook verschillende dansstijlen aangereikt om je zo nog meer te kunnen ontwikkelen.


Het volgen van de selectiegroepen zorgt dat je op een hoog niveau danst. Verschillende leerlingen zijn vanuit deze groep ook doorgestroomd naar diverse dansopleidingen in Nederland.

Neem contact op