Hier vind je alle dansvormen die bij Balletstudio Flex gegeven worden.

Zoals je op het lesrooster kunt zien worden er verschillende dansvormen gegeven.
Lees snel verder dan kun je kiezen welke vorm

 

Peuterdans vanaf 2 jaar:


De peuter krijgt de mogelijkheid om zich te uiten in dans op een manier die aansluit bij zijn/haar ontwikkelingsniveau.
Dans spreekt de peuter aan in zijn totaliteit en stimuleert de totale ontwikkeling. Dit gebeurt op een speelse manier, waarin het dansplezier voorop staat. In deze les wordt gewerkt aan lichaams- en ruimtebesef, doormiddel van attributen, liedjes en samen te ontdekken hoe je in de ruimte kunt bewegen en dansen.

 

Kleuterdans: 


Hier wordt de kleuter spelenderwijs met dans in contact gebracht. Door middel van muziekjes, liedjes en dansjes en korte oefeningen krijgt de kleuter de beginselen van het klassieke ballet en jazz/streetdance aangereikt. Ook wordt er aandacht besteed aan de creativiteit en houding van het kind. En natuurlijk niet te vergeten staat in de les het dansplezier voorop.

 

Klassiek ballet:


De kinderen krijgen de beginselen van het klassieke ballet aangeleerd.
Zij leren de techniek van het uitdraaien en balans houden en verder alle passen die gebruikt worden in de klassieke dans. Ook aan de houding wordt veel aandacht besteed. Hoe verder de kinderen vorderen, hoe meer ze gaan leren en hoe moeilijker de les wordt. Uiteindelijk zullen zij bij voldoende techniek, kracht en balans ook op spitzen gaan dansen.

 

Jazz/streetdance:

Na een opwarming waar techniek, kracht en voortbeweging van belang zijn gaan we naar een combinatie toe. Hier kun je je uitleven en dansen op de nieuwste hits van MTV. Want dat is toch wat we willen; net zo goed dansen als in die spetterende clips.
 Bewust wordt er gekozen voor een combinatie van jazz ballet en streetdance. Waarom?
In jazz ballet leer je de basispassen en de techniek die je ook bij het streetdance nodig hebt.
En het streetdance geeft net weer een stoere touch aan de danscombinatie.

 

Streetdance/Hiphop:


In deze les maak je kennis met verschillende dansstijlen.
Streetdance, R&B, Hiphop en Jazz worden allemaal in één les verwerkt. Het is een les waar dansen op favoriete hits voorop staat. Dat wordt een uur lang zweten. Toch vergeten wij de techniek niet, deze komt zeker ook voorbij in deze dansles. Kom het snel uitproberen in een gratis proefles. 

 

Streetdance 3.0:

Dit is een dansles voor volwassenen, die en van dansen houden en graag aan hun conditie werken. Deze les wordt na en lekkere opwaring afgewisseld met een stukje shape your body, buik, billen, benen etc, waarna de les eindigt met een leuke danscombinatie.  

 

Jazz/Streetdance/Show:

Voor de jongste kinderen vanaf 5 jaar die hip willen dansen. Wij bieden hen veel variatie in de dansles zodat zij hierna eventueel een keuze kunnen maken voor een dansvorm die het beste past bij de leerling. In deze les komen de volgende vormen aanbod. Jazzballet voor alle basispassen, streetdance voor het stoere deel en Show voor het speelse effect

 

Show/Musical:


Na een snelle forse jazz/streetdance opwarming wordt er een begin gemaakt met een aantal musicaldansen uit verschillende bekende musicals. Je leert in deze dansles om tegelijk te dansen, zingen en te acteren. 

Moderne dans:


Ook hier blijft techniek en kracht van belang. Bij moderne dans komt improvisatie en creativiteit om de hoek kijken terwijl je ondertussen toch ook de techniek uit de Graham en Cunningham stijl krijgt aangeleerd. Alles wordt hier uit een wat lossere manier bekeken met veel zwaaien en contractions.